Eisen pasfoto

De overheid stel strenge eisen aan de pasfoto’s die u inlevert voor een officieel document, zoals paspoort, id en/of rijbewijs. Foto Expert is op de hoogte van de voorwaarden die aan deze foto’s gesteld worden maar bovenal geeft Foto Expert garantie op de door haar gemaakte pasfoto’s voor officiële Nederlandse documenten. Worden ze afgekeurd maakt Foto Expert ze gewoon over. U vind Foto Expert, achter het wild varken 6 te ‘s-Hertogenbosch. Een afspraak maken voor het maken van pasfoto’s momenteel niet meer nodig, fijn vinden wij het wel. Een afspraak maken kan hier u kunt tijdens onze openingstijden (onderaan deze pagina) terecht. Wilt u meer weten bel gerust 073-6143109.

Fotomatrix 2007

De richtlijnen  waaraan de pasfoto moet voldoen zijn genoemd in de zogenaamde fotomatrix 2007 deze kunt u hier downloaden.

Buiten de in deze matrix genoemde eisen komen wij in de praktijk vaak nog een aantal  vragen tegen die en de antwoorden op die veelgestelde vragen ziet u hieronder:

 Veelgestelde vragen over pasfoto

Wel of niet toegestaan bij pasfoto voor paspoort of ID-kaartDe pasfoto moet altijd goed lijken op het gezicht van de aanvrager.
WatToegestaan?
BaardJa
PruikJa
Verandering van kapselJa
Lange ponyJa, maar niet te lang; ogen en gezicht moeten volledig zichtbaar zijn
Kind met ogen dichtNee
Af en toe een brilJa. Aanvrager mag zelf kiezen: wel of geen bril
SondeJa
Lippenstift of andere make-upJa
Piercings of tattoo(s) in gezichtJa
OorbellenJa
Cap of petNee, hoofd alleen bedekken o.b.v. godsdienstige of levensbeschouwelijke redenen
Dezelfde foto als in voorgaande documentBij voorkeur niet
 
 
Heeft u na deze vragen en antwoorden nog een vraag  bel of mail dan gerust naar Foto Expert 073-6143109. 
 
Visa en buitenlandse documenten, heeft u foto’s nodig voor visa en/of buitenlandse officiële documenten ook kunt voor terecht bij Foto Expert. Meer weten over de eisen die andere landen stellen aan de pasfoto? Bekijk dan onze pagina pasfoto voorwaarden in het buitenland.